8.8.08

Εκδηλώσεις στην Σταυρούπολη "Ζωή στη γειτονιά ομορφιά στην πόλη"

Ο Δήμος Σταυρούπολης διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τον καλοκαιρινό κύκλο εκδηλώσεων "Ζωή στη γειτονιά ομορφιά στην πόλη" σε πλατείες και γειτονιές.
Οι εκδηλώσεις κατανέμονται σε δύο χρονικές περιόδους. 24 Ιουνίου με 10 Ιουλίου και 25 Αυγούστου με 14 Σεπτεμβρίου 2008.

Είναι κυρίως μουσικές πλαισιωμένες και από εκδηλώσεις για παιδιά (μουσικοθεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών κ.α).
Στα αξιοσημείωτα είναι η ελεύθερη είσοδος για το κοινό και η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά για τρίτη συνεχή χρονιά.

Στόχος του Δήμου Σταυρούπολης, αλλά και απαίτηση των δημοτών και όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης, είναι να πεισθεί η πολιτεία ν' αποτελέσει ο ιστορικός αυτός χώρος έναν τόπο αναψυχής για όλη την πόλη, ένα Μητροπολιτικό Πάρκο.
Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να προσεγγίσουμε το κοινό στο χώρο που ζει, στη γειτονιά, σε χώρους «ασήμαντους» και ευρύτερα άγνωστους αλλά πολύ σημαντικούς για την καθημερινότητά του, και να του δώσουμε τη δυνατότητα να «δροσιστεί» με ακούσματα από διάφορους χώρους της μουσικής.

Σχήματα με ρεπερτόριο έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, με ρεπερτόριο επηρεασμένο από την ελληνική μουσική παράδοση αλλά και άλλα από το χώρο της rock και της punk σκηνής, σχήματα με ήχο experimental, ambient, σχήματα με στίχο σατιρικό ή με μουσικοθεατρική σκηνική παρουσία πλαισιώνουν το φετινό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: