14.8.08

Τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

Ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει...
Και όλοι μας, είτε φυλάμε τα τείχη της πόλης, είτε παραθερίζουμε σε κάποιο ελληνικό νησί, αναλόγως με τις διαθέσεις και τις προτιμήσεις του καθενός.
Όλοι μας, λοιπόν, όταν ακούμε "Δεκαπενταύγουστος" νοερά ή πραγματικά ταξιδεύουμε υπό το φως του φεγγαριού (...όλοι ανεξαιρέτως) σε κάποιο beach bar με ποτό και μουσική μέχρι πρωίας, σε κάποια παραλία με φωτιά και παρέα ή... σε κάποιο γλέντι στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακή μουσική, χορό, κρασί και μεζέδες.
Αλλωστε ο Δεκαπενταύγουστος δικαιωματικά "ανήκει" στα πανηγύρια, τα οποία αποτελούν παράδοση ως ο γνωστός και καθιερωμένος από πάππου προς πάππου αυθεντικός τρόπος εορτασμού της γιορτής της Παναγίας.
Πανηγύρια γίνονται παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις, στα χωριά, μικρά ή μεγάλα, απομακρυσμένα ή μη και στα νησιά μας.
Με λίγα λόγια, όπου κι αν βρισκόμαστε, έχουμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε και να γιορτάσουμε παρέα με τους ντόπιους το καθιερωμένο πανηγύρι προς τιμήν της Παναγίας.
Κι επειδή, για ευνόητους λόγους, είναι αδύνατον να παραθέσουμε στις παρακάτω γραμμές όλα τα πανηγύρια ανά την Ελλάδα, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα "κλικ" στο site μας και σίγουρα κάποιο θα βρείτε να γίνεται κοντά σας.
Ο, τι κι αν επιλέξετε, σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν είστε, καλή σας διασκέδαση και χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: